Vaření.czReceptyTěstoviny s mletým masem a zeleninou

Těstoviny s mletým masem a zeleninou

Snadný recept na dobré těstoviny, které můžeme připravit k obědu nebo večeři.


4.817x
45 min
2×

Ingredience

1 kscibule
1 ksmrkev
400 gtěstoviny
2 lžíceolivový olej
2 ksřapíkatý celer
400 gloupaná rajčata
1 lžičkatřtinový cukr
330 gmleté mix maso

podle chuti

sůl
feferonka
parmazán
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme s cibulí a řapíkatým celerem na drobné kostičky. Komu chutná spíše česnek, může ho vyměnit za cibuli. Mleté maso promícháme se solí a pepřem. Do větší a hlubší pánve vlijeme asi 2 lžíce oleje. Po chvilce vhodíme nakrájenou zeleninu a lehce osmažíme. Mleté maso přidáváme lžící po menších porcích a promícháme, ale maso necháváme v celku. Jakmile nám začne maso vonět a tmavnout, přilijeme půl sklenky suchého vína, které necháme vypařit. Po vypaření vína přidáme asi 4 lžíce rozmixovaných rajčat, třtinový cukr, sůl, mleté feferonky a půl sklenky vody (vývaru). Pomalu vaříme, dokud se voda zcela nevyvaří. Těstoviny (nejlépe krátké) uvaříme na skus. Hotové těstoviny vhodíme k základu, promícháme a odendáme. Těstoviny s mletým masem a zeleninou můžeme ještě posypat nastrouhaným parmazánem a ihned podávat.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstoviny s mletým masem a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena