Těstoviny dáme do vroucí osolené vody s kapkou oleje podle druhu a oblibě na 7 - 12 minut (doporučuji Penne).
Než se nám voda začne vařit, najemno nakrájíme cibuli, maso a česnek.
Přiměřeně rozpálíme dostatečně velkou pánev, dáme cibulku, necháme zesklovatět, přidáme maso, které důkladně opečeme, až získá lehce hnědou barvu. Poté přilijeme smetanu, krátce ji povaříme, přidáme nastrouhanou nivu či podobný plísňový sýr, necháme úplně rozpustit. Přidáme česnek, osolíme, opepříme a na úplný závěr postrouháme muškátovým oříškem.
To už ale sundáváme těstoviny z plotny, sléváme vodu, necháme minutku odpočinout a poté krásně vonící směs na pánvi nalejeme do těstovin, zamícháme a podáváme.
Za vyzkoušení stojí dobrý tip. Den předem nakrájené maso naložíme do vajíčka s trochou sójové omáčky. Poté je kuřecí krásně křehké.