Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme polévkovým kořením a sladkou paprikou. Oloupaný a nadrobno nakrájený česnek přidáme k masu. Maso zalijeme olejem tak, aby bylo ponořené a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, nejvhodnější jsou vrtulky či penne. Uvařené těstoviny scedíme.
Zeleninu očistíme. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a opečeme. Zmírníme oheň a přidáme nakrájená rajčata. Pod pokličkou necháme vše dusit. Můžeme i mírně podlít, záleží na množství vody v rajčatech.
Když jsou rajčata měkká, ale drží stále pohromadě, přidáme kečup, nakrájený pórek a olivy na kolečka. Prohřejeme a dosolíme, přidáme skořici, ta by neměla přehltit veškerou chuť.
Uvařené těstoviny bohatě zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmazánem. Těstoviny s kuřecí směsí ihned podáváme.
Foto: Shutterstock.com