Těstoviny s cuketou a rajčaty

Rychlý a zdravý recept z těstovin, spousty zeleniny a bylinek pro správné aroma.


4.04x
35 min

Ingredience

500 gtěstoviny
100 gparmazán
1 ksčervená paprika
2 ksjarní cibulka
8-10 lístkůčerstvá bazalka
300 gcherry rajčata
2 snítkyčerstvé oregano
1 ksžlutá cuketa
1 kszelená cuketa

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.

Mezitím si připravíme veškerou zeleninu. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak oloupaný česnek. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na půlkolečka, omytá cherry rajčátka rozpůlíme, paprika nakrájíme na kostky nebo nudličky.

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibulku, když zesklovatí, přidáme česnek a necháme ho jen krátce rozvonět. Poté přidáme cuketu a papriku a necháme pár minut restovat, občas promícháme. Nakonec přisypeme rajčatka, nasekanou bazalku, otrhané lístečky oregana, sůl a čerstvě mletý barevný pepř. Zeleninu s bylinkami a kořením dobře promícháme.

Scezené těstoviny vsypeme do zeleninové směsi, promícháme a asi 1 - 2 minuty prohříváme.

Těstoviny s cuketou, rajčaty a bylinkami rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme parmazánem (nastrouhaný či hoblinky) a ihned podáváme jako hlavní vegetariánský chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s cuketou a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská