Těstoviny s česnekovou omáčkou

Recept na rychlý a zdravý oběd nebo večeři s vůní a chutí česneku.


5.015x
20 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 svazečekbazalka
250 gtěstoviny
10 dkgsušená rajčata v oleji

podle potřeby

sůl
olivový olej

podle chuti

kapary
parmazán

Postup přípravy

Těstoviny, nejlepší jsou špagety, uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si připravíme česnekovou omáčku. Oloupaný česnek nasekáme, lístky bazalky nakrájíme nadrobno, sušená rajčata v oleji pokrájíme na menší kousky.

Česnek, bazalku a rajčata opečeme na olivovém oleji (asi 5 minut). Smícháme s uvařenými těstovinami. Podle chuti můžeme přidat i kapary. Hotové těstoviny s česnekovou omáčkou posypeme trochou strouhaného parmazánu a ozdobíme lístky bazalky. Nemáme-li čerstvou bazalku, použijeme sušenou bazalku, tu potom stačí přimíchat do uvařených těstovin.

Těstoviny s česnekovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Saša


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s česnekovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.