Těstoviny Quatro formagi

Těstoviny se čtyřmi druhy sýra jsou inspirovány italskou kuchyní.


4.514x
75 min
5×

Ingredience

1 špetkasůl
120 gmáslo
100 gmozzarella
100 gparmazán
100 ggorgonzola
1 hrstsekaná petrželka
50 gzelené olivy
50 gčerné olivy
1 hrstsekaná bazalka
1 špetkamletá sladká paprika
1 špetkamletý černý pepř
75 gsušená rajčata v oleji
400 gtěstoviny farfalle
100 gprovolone

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly "al dente". Uvařené je scedíme, promícháme s polovinou másla, posekanými bylinkami a sušenými rajčaty.

Mezitím připravíme sýry. Mozzarellu nakrájíme na menší plátky, gorgonzolu nebo nivu rozdrobíme, provolone nakrájíme na jemné nudličky, parmazán nastrouháme.

Vychladlé těstoviny rozdělíme na čtyři díly. Každý promícháme s jedním druhem sýra. Mozzarellu a provolone promícháme s nakrájenými zelenými olivami, gorgonzolu a parmazán s olivami černými. Čtyři směsi vložíme postupně vedle sebe do zapékací mísy, pokryjeme zbytkem másla a při teplotě 200°C zapékáme až do chvíle, kdy se sýry začnou rozpouštět.

Těstoviny Quatro formagi podáváme s rajčatovým salátem a bazalkou.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny Quatro formagi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.