Těstovinový salát se zelím

Flíčkový salát s dušeným zelím, bylinkami a vejci. Netradiční a zároveň výborná kombinace.


4.616x
45 min

Postup přípravy

Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, okapeme, omastíme olejem a necháme vychladnout. Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na čtverečky. Cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vychladlá potom nastrouháme na hrubém struhadle.

Zelí osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme do poloměkka. Potom slijeme vodu a zelí necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní zelí, ochutíme drceným kmínem, podlijeme vínem a dodusíme doměkka. Hotové zelí necháme okapat a vychladnout.

V míse smícháme flíčky se zelím, vejci a bylinkami. Podle potřeby dochutíme, popřípadě okyselíme a necháme v lednici asi 20 minut rozležet.

Těstovinový salát podáváme vychlazený jako přílohu k masům nebo samostatně s hlávkovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstovinový salát se zelím

Zpět na recept