Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Výborné těstoviny s tuňákem a zeleninou. Nejlépe chutnají studené. Tuňáka lze nahradit lososem.


4.012x
45 min

Postup přípravy

Do vroucí vody dáme uvařit těstoviny podle vlastního výběru. Vodu, v níž je chceme vařit, jemně osolíme a nalijeme do ní kapku oleje, aby se nám těstoviny nelepily.

Mezitím si přichystáme zeleninu, kterou na jemno nakrájíme. Mrkev očistíme a uvaříme doměkka. Sterilovanou zeleninu slijeme (okurkovou vodu necháme). Otevřeme tuňáka a namícháme si jej s připravenou zeleninou. Místo tuňáka lze použít lososa, výsledek je stejně chutný, možná i o něco lepší. Ke směsi můžeme přidat také mušle, které se k tomuto pokrmu velice hodí.

Když máme těstoviny hotové, slijeme z nich vodu a přidáme k nim připravenou směs. Vše zamícháme. Přidáme tři lžíce hořčice, trochu okurkové vody, dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Kdo má rád, může použit také majonézu nebo tatarskou omáčku, bílý jogurt či zakysanou smetanu.

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou je nejlepší, když je pořádně vychlazený. Snad vám tento recept zachutná a oblíbíte si jej jako já a moje rodina.
user-icon

autor Valérka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Zpět na recept