Recept na osvěžující těstovinovo-zeleninový salát, který je vhodný jako příloha, ale je vynikající i samotný.
Hodnocení
4.8
/ 5 (48x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl4-6 špetek
Majoránka2 špetky
Bazalka4-8 špetek
Mletý černý pepř2 špetky
Salát
Cibule1/2 ks
Majonéza200 ml
Rajče4 ks
Paprika červená2 ks
Paprika zelená1 ks
Paprika žlutá1 ks
Okurka salátová1 ks
Těstovinové vrtulky280 g
Postup přípravy
Do velkého hrnce s lehce osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Každé těstoviny se připravují různě dlouho, záleží zda-li je máme raději tužší či nikoliv. Ochutnáním ověříme, těstoviny slijeme a stranou je necháme v hrnci chladnout.
Mezitím si očistíme veškerou zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Podle mého - čím menší kostičky, tím lépe.
Do hrnce s mírně vychladlými těstovinami napustíme studenou vodu a těstoviny propláchneme. Nebudou se tolik lepit. Vodu opět slijeme (důkladně) a do hrnce vsypeme veškerou nakrájenou zeleninu.
Ingredience promícháme, přidáme majonézu a okořeníme. Množství koření záleží opět na nás. Solí rozhodně nešetříme, zvlášť v zimním období, kdy zelenina není tak chuťově kvalitní. S pepřem a majoránkou to nepřeháníme, naopak bazalky si opět dopřejeme.
Ještě jednou těstovinový salát se zeleninou a bazalkou důkladně promícháme a dáme minimálně na 20 minut odstát do lednice.
Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou podáváme jako samostatný hlavní chod nebo jako přílohu.