Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou

Recept na osvěžující těstovinovo-zeleninový salát, který je vhodný jako příloha, ale je vynikající i samotný.


4.847x
45 min
2×

Ingredience

podle chuti

4-6 špeteksůl
2 špetkymajoránka
4-8 špetekbazalka
2 špetkymletý černý pepř

salát

0.5 kscibule
200 mlmajonéza
4 ksrajče
2 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 ksžlutá paprika
1 kssalátová okurka
280 gtěstovinové vrtulky

Postup přípravy

Do velkého hrnce s lehce osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Každé těstoviny se připravují různě dlouho, záleží zda-li je máme raději tužší či nikoliv. Ochutnáním ověříme, těstoviny slijeme a stranou je necháme v hrnci chladnout.

Mezitím si očistíme veškerou zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Podle mého - čím menší kostičky, tím lépe. Do hrnce s mírně vychladlými těstovinami napustíme studenou vodu a těstoviny propláchneme. Nebudou se tolik lepit. Vodu opět slijeme (důkladně) a do hrnce vsypeme veškerou nakrájenou zeleninu.

Ingredience promícháme, přidáme majonézu a okořeníme. Množství koření záleží opět na nás. Solí rozhodně nešetříme, zvlášť v zimním období, kdy zelenina není tak chuťově kvalitní. S pepřem a majoránkou to nepřeháníme, naopak bazalky si opět dopřejeme.

Ještě jednou těstovinový salát se zeleninou a bazalkou důkladně promícháme a dáme minimálně na 20 minut odstát do lednice. Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou podáváme jako samostatný hlavní chod nebo jako přílohu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstovinový salát se zeleninou a bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká