Těstovinový salát s tuňákem a pórkem

Chutný a rychlý salát, který zasytí. Tuňáka můžeme nahradit kuřecím masem.


3.369x
20 min
3×

Postup přípravy

Do osolené vody přidáme bujon a vodu přivedeme k varu. Když je voda vroucí, vsypeme těstoviny a uvaříme je podle návodu na skus.

Zatím si scedíme kukuřici. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Podle potřeby nakrájíme tuňáka na menší kousky.

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a vložíme do větší mísy. Přidáme tuňáka, kukuřici a pórek. Toho dávám více, protože dá salátu skvělou chuť.

Připravený salát opepříme, jen velmi lehce osolíme, protože těstoviny jsou slané z vody, ve které se vařily. Nakonec salát zalijeme tatarkou, promícháme a necháme v lednici vychladit. Nejlepší tatarka je klasická Hellmann´s nebo Yofresh.

Vychlazený těstovinový salát s tuňákem a pórkem můžeme podávat.

Místo tuňáka jsem dávala i pečené kuře bez kůže. Salát byl taky moc dobrý.
user-icon

autor Veverka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstovinový salát s tuňákem a pórkem

Zpět na recept