Vaření.czReceptyTěstovinový salát s tuňákem a pórkem

Těstovinový salát s tuňákem a pórkem

Chutný a rychlý salát, který zasytí. Tuňáka můžeme nahradit kuřecím masem.


3.369x
20 min
3×

Ingredience

1-2 kspórek
1-2 konzervytuňák ve vlastní šťávě
1 plechovkasterilovaná kukuřice
250 mltatarská omáčka
0.5 kostkybujón zeleninový
500 gtěstoviny (mašličky)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Do osolené vody přidáme bujon a vodu přivedeme k varu. Když je voda vroucí, vsypeme těstoviny a uvaříme je podle návodu na skus. Zatím si scedíme kukuřici. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Podle potřeby nakrájíme tuňáka na menší kousky. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a vložíme do větší mísy. Přidáme tuňáka, kukuřici a pórek. Toho dávám více, protože dá salátu skvělou chuť. Připravený salát opepříme, jen velmi lehce osolíme, protože těstoviny jsou slané z vody, ve které se vařily. Nakonec salát zalijeme tatarkou, promícháme a necháme v lednici vychladit. Nejlepší tatarka je klasická Hellmann´s nebo Yofresh. Vychlazený těstovinový salát s tuňákem a pórkem můžeme podávat. Místo tuňáka jsem dávala i pečené kuře bez kůže. Salát byl taky moc dobrý.
user-icon

autor Veverka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstovinový salát s tuňákem a pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena