Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

Vegetariánský recept na nutričně vyvážený a velmi chutný těstovinový salát.


5.04x
30 min

Postup přípravy

Těstoviny (nejlépe z tvrdé pšenice - tzv. semoliny) uvaříme, aby byly na skus. Já používám většinou torti (vrtulky). Poté těstoviny scedíme a propereme pod velkým množstvím studené vody. Opakovanými pohyby cedníku pomalu dolů a rychle vzhůru zbavíme nad dřezem těstoviny zbytků vody.

Těstoviny vložíme do velké mísy k majonézovému dresinku, který jsme si ušlehali z vaječných žloutků, oleje, octa, soli, sušeného oregana, sušené bazalky, hořčice, vylisovaného stroužku česneku, mleté sladké papriky a cukru nebo medu.

Stejně dlouho jako těstoviny vaříme i kostičky nebo nudličky sójového masa v osolené vodě a v cedníku z něj lžící nebo pěstí vymačkáme zbytek vody a také přidáme do mísy. Pozor, nevařit spolu s těstovinami, to by vážně nebylo dobré! Přidáme už jen konzervovaný hrách s kukuřicí a paprikou. Dá se koupit směs v jedné konzervě za cca 20 Kč. Poté těstovinový salát promícháme, případně dochutíme a dáme vychladit do lednice.

Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem podáváme vychlazený. Salát lze různě upravovat podle dostupných ingrediencí, takže pokud vám nějaká chybí, nevadí.
user-icon

autor decadics


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

Zpět na recept