Receptů na plněnou tortillu je spousta. Ale jak si připravit samotné těsto?
Hodnocení
3.6
/ 5 (61x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Sůl2 lžíce
Máslo12 lžic
Voda500-600 ml
Hladká mouka 1000 g
Postup přípravy
Máslo si necháme změknout.
Mouku promícháme se solí a přidáme změklý tuk. Těsto zpracováváme pomalu, opatrně přiléváme horkou vodu.
Těsto necháme chvíli odležet. Poté odkrajujeme malé kousky. Na pomoučeném vále vyválíme z každého kousku kulatou placku.
Na pánvi každou placku pečeme z obou stran asi 10 až 15 vteřin.
Suroviny:
2 šálky hladké mouky, 1 lžička soli, asi 50 g sádla, 0,5 šálku vlažné vody
Postup
Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo. Za postupného přilévání vody uhněteme tuhé těsto. Těsto musí být hladké. Můžeme jej dále zpracovávat okamžitě, nebo jej uložit na 24 hodin v mikroténovém sáčku do lednice. Při dalším zpracování by však mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků a na pomoučeném válu jej rozválíme na tenké placky, které opečeme na rozpálené suché litinové plotně, cca 30 sekund z každé strany.
Freedom81
Omluva - oprava
Uvedení množství ingrediencí bylo špatné. Místo 100 g mouky samozřejmě 1000 g mouky.