Těsto na pizzu

Říká se, že kynuté těsto na pizzu je složité. To není pravda. Zkuste tohle.


3.9247x
75 min
14×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí. Pak přilijeme olej. Čerstvé droždí rozpustíme ve vlažné vodě a zamícháme do mouky. Pokud použijeme sušené droždí, můžeme je do mouky zamíchat ihned a teprve pak do ní přilít olej a vodu.

Ručně nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a necháme těsto asi 45 minut kynout, než se jeho objem asi zdvojnásobí. Pak těsto vytáhneme z mísy a znovu je pořádně prohněteme. Vyválíme nebo rozložíme je podle velikosti plechu a zdobíme - obkládáme podle vlastní chuti.

Těsto pečeme na vymaštěném plechu a pečeme při 220 °C 15 až 20 minut.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těsto na pizzu

Zpět na recept