Těsto na pizzu

Říká se, že kynuté těsto na pizzu je složité. To není pravda. Zkuste tohle.


3.9247x
75 min
14×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí. Pak přilijeme olej. Čerstvé droždí rozpustíme ve vlažné vodě a zamícháme do mouky. Pokud použijeme sušené droždí, můžeme je do mouky zamíchat ihned a teprve pak do ní přilít olej a vodu. Ručně nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a necháme těsto asi 45 minut kynout, než se jeho objem asi zdvojnásobí. Pak těsto vytáhneme z mísy a znovu je pořádně prohněteme. Vyválíme nebo rozložíme je podle velikosti plechu a zdobíme - obkládáme podle vlastní chuti. Těsto pečeme na vymaštěném plechu a pečeme při 220 °C 15 až 20 minut.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těsto na pizzu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena