Těsto na kremrole

Výborné křupavé trubičky pro plnění. Recept na těsto i náplň.


3.37x
60 min

Postup přípravy

Máslo a tuk na pečení necháme změknout. Ze surovin uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout zabalené v ledničce.

Těsto na kremrole rozválíme za mírného podsypání a nařežeme na pruhy. Ty namotáváme na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole - nejsou plně uzavřené, takže se dají stisknout, tím se zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat. Namotané kremrole natřeme rozkvedlaným žloutkem. Kremrole pečeme na 180 °C, až jsou krásně zlaté.

Pokud chcete originální bílkový krém, zde je postup. Vařený sníh do kremrolí připravíme tak, že si do 6 bílků přidáme 360 g cukru krupice a začneme šlehat. Bílkový krém šleháme nad vodní párou cca 10 minut. Hotový bílkový krém poznáme tak, že na se na povrchu udrží špičky, které vytáhneme.

Mírně prochladlý sníh naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme jej do kremrolí - vždy z jedné i druhé strany. Naplněné kremrole necháme na talířku či tácku odležet a ztuhnout sníh.

Těsto na kremrole je podle tohoto receptu jednoduché a k plnění můžeme použít i šlehačku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těsto na kremrole

Zpět na recept