Donuty jsou podobné koblihám, ale mají uprostřed dírku a jsou polité čokoládou.
Hodnocení
3.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Máslo5 dkg
Rum1 lžíce
Cukr moučka2 lžíce
Hladká mouka 150 g
Polohrubá mouka150 g
Vlažné mléko130 ml
Sušené kvasnice2 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
Do pekárny dáme tekuté a potom sypké ingredience a zapneme program na přípravu těsta. Pokud by bylo těsto řidší nebo lepilo při prvním signále přidáme mouku.
Hotové těsto na donuty vyjmeme z pekárny a vyválíme z něho asi 1 cm plát. Z těsta vykrajujeme skleničkou kolečka a v nich například štamprdletem menší kolečka.
Donuty smažíme v horkém oleji, potřeme čokoládou a nakonec posypeme barevnými kuličkami.
Ivi, já nemám zkušenost s donutkovačem ale poprvé asi vytřít ,dělala jsem je skleničkou ,a nápln by šla i třeba rozpuštěná čokoláda a po usmažení tu čokoládu stříkačkou naplnit do donutek .Zdenka