Recept na vláčné pečené donuty ve veganské variantě.
těsto | |
---|---|
600 g | hladká špaldová mouka |
100 g | sójový jogurt natural |
200 ml | rostlinné mléko |
70 ml | olej |
1 balíček | sušené droždí |
1 balíček | vanilkový cukr |
poleva | |
100 g | čokoláda (kvalitní) |
1 lžička | kokosový olej |
1 hrst | sušené maliny |
1 lžička | cukrové zdobení |
V míse smícháme mouku, třtinový a vanilkový cukr a sušené droždí. Poté do těsta přidáme jogurt o pokojové teplotě, olej a teplé (ne vroucí) rostlinné mléko. Uhněteme pevné těsto. Poprášíme moukou a necháme zhruba 90 minut na teplém místě kynout.
Po vykynutí těsto prohněteme a válečkem rozválíme na cca 2 cm vysoké těsto. Skleničkou tvoříme donuty a vykrajovátkem na cukroví vykrojíme vnitřek. Na plech do trouby si dáme pečící papír a na něj přendáme připravené donuty. Necháme ještě zhruba 20 minut kynout. Poté přendáme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme zhruba 10 minut do zezlátnutí. Po upečení necháme donuty zcela vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu a sypání. Čokoládu s lžičkou kokosového oleje si rozpustíme na vodní lázni. Vychladlé donuty namáčíme do čokolády a posypeme oříšky, sušeným ovocem a nebo cukrovím zdobením. Po zaschnutí polevy můžeme donuty servírovat.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
Recept na americké donuty krok za krokem
Donuts jsou typickou americkou svačinkou, která se i u nás těší velké oblibě. Dnes se tyto koblížky s dírou uprostřed a zdobené čokoládovou polevou naučíme připravit krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena