Těstíčko na pirohy

Jednoduchý recept na přípravu pirohů, které pak můžeme plnit jakoukoliv náplní. Recept, který se používá v postních dnech.


3.441x
90 min

Postup přípravy

Na recept použijeme buď sušené droždí anebo klasické na váhu. Droždí rozmícháme v půl hrnku teplé vody a necháme v teple vzejít. Do vykynutého kvásku dáme olej, hladkou mouku a sůl. Dobře propracujeme a ještě necháme těsto kynout na teplém místě. V průběhu kynutí ještě těsto promícháme. Z vykynutého těsta pak vyválíme plát asi 1 cm vysoký a tvarujeme pirohy. Náplně do pirohů se dávají zásadně studené.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstíčko na pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena