Vaření.czReceptyTerinka z vepřového se zelným salátem

Terinka z vepřového se zelným salátem

Váleček ztuhlého nasekaného masa a zeleniny podávaný s chuťové výraznou omáčkou a bílým zelím. Recept na velmi chutnou specialitu z vepřového masa.


3.73x
60 min

Ingredience

směs

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 ksmrkev
bobkový list
nové koření
černý pepř
1 ksřapíkatý celer
1 ksvepřové koleno
2 ksvepřové nožičky

podle chuti

sůl
petrželka
pažitka
tymián
estragon
oregano
mletý černý pepř

omáčka

vejce
kapary
nakládané okurky
červený vinný ocet
dijonská hořčice

příloha

1 ksmrkev
1 balíčekbílé zelí
bílý vinný ocet

podle potřeby

olivový olej
rostlinný olej

Postup přípravy

Do hrnce se studenou vodou dáme vařit nožičky a kolínko. Okořeníme solí, černým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme také stroužek česneku, stonek řapíkatého celeru, mrkev a půlku cibule. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka. V hrnci orestujeme na oleji nasekanou cibulku. Maso z vývaru vyjmeme a obereme od kostí. Tučné části rozsekáme v robotu spolu s orestovanou cibulkou a pár lístky oregana a petrželkou. Libové maso nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatním. Na potravinovou folii přendáme směs a zabalíme do válečku. Nakonec zabalíme váleček ještě do alobalu a necháme v lednici ztuhnout asi tak dvě hodiny. Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak mrkev. V míse promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme olejem a vinným bílým octem. Chuť ještě doladíme nasekanou pažitkou a tymiánem. K terince připravíme také omáčku Gribich: do misky dáme kapku olivového oleje, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice. Přilijeme kapku červeného vinného octa, nasekanou cibulku, nakládané okurky nakrájené nadrobno, nasekané kapary, pažitku, petržel a estragon. Zamícháme, zvlhčíme olejem a nakonec vmícháme nasekané vejce uvařené natvrdo. Terinku podáváme se zelným salátem a omáčkou Gribich. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Terinka z vepřového se zelným salátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena