Teplý salát z červené čočky

Recept na zdravou přílohu, salát i hlavní chod. Červená čočka s rajčaty a bylinkami.


4.36x
25 min

Postup přípravy

Středně velká rajčata nakrojíme do kříže, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Poté rajčata nakrájíme na malé kousky, "bubáky" odkrojíme. Jarní cibulky dobře očistíme a i s natí je nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, můžeme i prolisovat.

V hrnci rozpálíme olivový olej a cibulku orestujeme. Přidáme česnek a rajčata. Vsypeme čočku, promícháme, zalijeme vývarem a přidáme trochu pepře. Směs dusíme bez pokličky cca 15 - 20 minut, dokud není čočka měkká. Salát z červené čočky podle chuti dosolíme a na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

Teplý salát z červené čočky servírujeme jako přílohu k masu, ale skvěle chutná i samotný s vařenými brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplý salát z červené čočky

Zpět na recept