Teplý jablkový moučník

Velmi snadný recept na moučník z jablek a listového těsta. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou nebo jen ozdobený šlehačkou a karamelovou polevou.


4.538x
90 min

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Máslo rozpustíme. Listové těsto rozválíme na výšku 5 mm do tvaru zapékací nádoby. Jablka klademe těsně vedle sebe na dno zapékací mísy. Posypeme všemi cukry a pokapeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme rozváleným listovým těstem a pečeme v troubě při 160 °C asi 1 hodinu. Hotový teplý jablkový moučník vyklopíme na prkénko těstem dolů. Necháme stát asi 15 minut a rozkrájíme na porce. Podáváme teplé. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem a polijeme karamelovou polevou. Zdobíme šlehačkou. Teplý jablkový moučník výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplý jablkový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena