Teplý houbový salát

Netradiční houbová specialita. Recept na tepelnou úpravu hlívy ústřičné a přípravu delikátního dresinku.


4.47x
45 min

Ingredience

směs

1 stroužekčesnek
1 snítkatymián
1 ksmrkev
hlíva ústřičná
1 ksšalotka
1 ksbobkový list
1 ksřapíkatý celer

podle chuti

sůl
bazalka
oregano
mletý černý pepř

dresink

1 špetkasůl
olivový olej
citronová šťáva
1 špetkamletý černý pepř
balzamikový olej

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Necháme rozehřát pánvičku, pak přilijeme olivový olej a vložíme houby nakrájené na plátky. Osolíme a opepříme, necháme restovat a chvílemi promícháme. Potom přidáme tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Bazalku a oregano nakrájíme nahrubo a přidáme ke směsi. Chvíli necháme podusit a mezitím si připravíme dresink: v misce smícháme olivový olej, balsamico, citronovou šťávu, sůl a pepř. Houby pokapeme dresinkem, nandáme na talíř, ozdobíme bobkovým listem a polijeme zbytkem dresinku. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

Houby

Recept na slaný houbový koláč krok za krokem

Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.

Recept

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Teplý houbový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena