Teplý bramborový salát s bylinkovou marinádou a restovanými rajčaty.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
800 g | brambory |
0.5 svazku | pažitka |
4 snítky | tymián |
80 g | niva |
1 ks | bobkový list |
4 lžíce | olivový olej |
3 lžíce | citronová šťáva |
1 svazek | petrželová nať |
100 g | červená cibule |
mletý černý pepř | |
1 ks | hlávkový salát (nebo ledový) |
4 ks | sušené rajče |
Nejprve si uvaříme brambory. Brambory pořádně omyjeme a vložíme je do vody. I se slupkou. Do vody k bramborám přidáme zbytek citronové šťávy, bobkový list, oloupaný stroužek česneku a dáme vařit.
Připravíme si marinádu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme. 2 lžíce citronové šťávy smícháme s olejem, osolíme je, opepříme a smícháme s bylinkami a cibulí.
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s marinádou. Salát očistíme, omyjeme a necháme okapat.
Rajčata omyjeme a nakrájíme plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky rajčat osmahneme. Okapaný salát natrháme na kousky, lehce jej prohřejeme na pánvi a vše přidáme do salátu. Nivu nakrájíme na kostičky.
Salát podáváme teplý a zdobíme jej kostičkami nivy.
Foto:Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.