Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát s bylinkovou marinádou a restovanými rajčaty.


3.0216x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
800 gbrambory
0.5 svazkupažitka
4 snítkytymián
80 gniva
1 ksbobkový list
4 lžíceolivový olej
3 lžícecitronová šťáva
1 svazekpetrželová nať
100 gčervená cibule
mletý černý pepř
1 kshlávkový salát (nebo ledový)
4 kssušené rajče

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme brambory. Brambory pořádně omyjeme a vložíme je do vody. I se slupkou. Do vody k bramborám přidáme zbytek citronové šťávy, bobkový list, oloupaný stroužek česneku a dáme vařit.



Připravíme si marinádu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme. 2 lžíce citronové šťávy smícháme s olejem, osolíme je, opepříme a smícháme s bylinkami a cibulí.



Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s marinádou. Salát očistíme, omyjeme a necháme okapat.



Rajčata omyjeme a nakrájíme plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky rajčat osmahneme. Okapaný salát natrháme na kousky, lehce jej prohřejeme na pánvi a vše přidáme do salátu. Nivu nakrájíme na kostičky.



Salát podáváme teplý a zdobíme jej kostičkami nivy.


Foto:Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplý bramborový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.