Uvařené brambory ve sluce oloupeme a nakrájíme jak jsme zvyklí na bramborový salát. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky.
Brambory dáme do misky, na kterou máme víko, nebo do kastrolku. Pokapeme olejem a opepříme.
Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl na lahodný nálev. Přidáme cibuli a uvedeme do varu. Jakmile cibule zesklovatí, vařící vývar nalijeme na připravené brambory a zaklopíme. Cca po 5 minutách promícháme a teplý bramborový salát podáváme. Nálev se vsákne do brambor a dodá jim lahodnou chuť. Cibule, tím že je spařená, tak nemá nepříjemné účinky. Pokud poprvé neodhadneme množství nálevu, jednoduše ho zcedíme.
Bramborový salát se dá jít samozřejmě i studený.
Zajímavé komentáře
Teplý bramborový salát s cibulí a okurkou
teplý salát
Výborné
náš salát
Re: nepovedený salát