Teplé švestky s oříšky

Švestky osmažené na kousku másla s chutí oříšků. Recept na netradičně zpracované čerstvé švestky.


4.710x
20 min

Postup přípravy

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky, které ještě napříč rozpůlíme.

Na pánvi necháme rozpustit máslo, vhodíme švestky a naprudko osmažíme. Švestky za stálého míchání zasypeme třtinovým cukrem, zakápneme rumem nebo jiným alkoholem a po krátkém osmahnutí přidáme i vlašské ořechy. Mícháme, dokud nevysmahneme všechnu šťávu, kterou švestky "pustily".

Teplé švestky s oříšky podáváme ihned po přípravě, na talíři můžeme ještě přelít horkým švestkovým pudinkem, který si připravíme jako klasický pudink, ale mléko z půlky nahradíme šťávou ze švestkového kompotu. Na talířku můžeme teplé švestky ještě posypat mletými oříšky nebo třtinovým cukrem. Ozdobíme kousky nakrájené čerstvé švestky.

Pokud teplé švestky s oříšky připravujeme pro děti, vynecháme alkohol. Pro chuť je můžeme doplnit pár kapkami rumové tresti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplé švestky s oříšky

Zpět na recept