Teplá cuketová pomazánka

Cuketa má v kuchyni své oblíbené místo pro velké možnosti využití. Teplá toastová pomazánka také stojí za vyzkoušení.


3.89x
30 min

Postup přípravy

Pokud má cuketa silnou slupku, tak ji oloupeme. Menší (mladé cukety) většinou loupat nemusíme. Cuketu a slaninu nakrájíme na maličké kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a také drobně pokrájíme.

Sýr nastrouháme, petrželku jemně nasekáme.

Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm vyškvaříme. Libovější slaninu pouze smažíme dozlatova. Přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět, pak nasypeme do pánve i pokrájenou cuketu, kari, pepř a sůl. Společně smažíme, dokud cuketa také nezměkne a nezesklovatí. Nakonec do zeleninové směsi přimícháme sýr a jen krátce na mírném ohni mícháme.

V toastovači nebo v troubě opečeme potřebné množství toastového chleba a potřeme ho ještě teplou cuketovou pomazánkou. Posypeme nasekanou petrželkou. Teplou cuketovou pomazánku můžeme natřít i na jiné bílé pečivo.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplá cuketová pomazánka

Zpět na recept