Tempeh s pórkem a rýží

Jednoduchý recept na úpravu zdravého a chutného tempehu - potraviny původem z jihovýchodní Asie.


4.69x
15 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

směs

250 gpórek
1 ksčervená cibule
200 guzený tempeh

příloha

300 grýže natural

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a tempeh na menší kousky.

Cibuli osmažíme na oleji a přidáme pórek. Po chvíli přidáme tempeh a ještě orestujeme. Nakonec směs osolíme, případně opepříme a dochutíme oblíbenými bylinkami. Nejraději používám oregano.

Tempeh s pórkem podáváme s rýží natural a oblíbenou zeleninou, zvolil jsem dušenou brokolici.

V Indonésii se tempeh objevil dávno předtím, než byla objevena jeho výživová hodnota a zařadil se zde k tradičním pokrmům. Teprve nedávno se dostal k nám do Evropy a dnes zabírá nezastupitelné místo ve zdravé výživě. Jedná se o potravinu s vysokým obsahem kvalitních bílkovin a mnoha vitamínů.

Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ho zamilujete. Tempeh je k sehnání například v některých supermarketech a v obchodech se zdravou výživou.
user-icon

autor Erik Green


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tempeh s pórkem a rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.