Tempeh s bambusovými výhonky a zeleninou

Dietní jídlo, které je vhodné pro vegetariány, ale zachutná určitě i těm masožravějším.


3.73x
60 min

Ingredience

podle chuti

česnek
sůl
koření gyros
garam masala

podle potřeby

cibule
pórek
žampiony
olivový olej
červená paprika
sterilovaná kukuřice
bambusové výhonky
uzený tempeh

Postup přípravy

Na olivovém oleji si osmažíme nakrájenou cibuli. Poté zalijeme vodou a přidáme nakrájenou papriku (je možné podlít i trochou bílého vína). Vodu doléváme podle potřeby, aby nám na konci zůstala pod směsí šťáva. Osolíme a necháme dusit.

Když paprika trochu změkne, přidáme kukuřici, bambusové výhonky, česnek, pórek a žampiony. Dochutíme garam masalou, případně kari a troškou gyrosu. Nakonec přidáme tempeh, prohřejeme a můžeme podávat.

Tempeh s bambusovými výhonky a zeleninou podáváme s cizrnou, rýží i brambory.

Množství ingrediencí přizpůsobíme počtu strávníků a vlastní chuti.
user-icon

autor Bára


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tempeh s bambusovými výhonky a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.