Vaření.czReceptyTelecí steak s houbami a polentou

Telecí steak s houbami a polentou

Nenáročný recept na velmi chutný hlavní chod s čerstvými houbami, masem a chutnou polentou.


3.97x
60 min

Ingredience

4 lžícesmetana
1 lžíceocet balsamico
80 mlhovězí vývar
640 gtelecí maso
300 ksčerstvé houby

podle chuti

sůl
majoránka
mletý pepř
muškátový oříšek

příloha

50 gmáslo
250 mlmléko
80 gpolenta

podle potřeby

máslo
olivový olej

Postup přípravy

Čerstvé houby (třeba hlívu, lišky a hříbky) dobře vyčistíme a nakrájíme na menší kousky. Telecí maso rozdělíme na plátky po zhruba 160 g, opláchneme a osušíme. Plátky telecího opepříme. Máslo s troškou oleje rozehřejeme na pánvi, vložíme plátky masa a orestujeme prudce z obou stran. Po 2 minutách přidáme nakrájené houby a teplotu snížíme. Restujeme a jakmile vidíme, že je maso hotové, vyjmeme jej a udržujeme v teple. Houby podlijeme octem balsamico, teplým vývarem a pomalu vaříme do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou majoránkou. Mléko dáme společně vařit s máslem, solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Za stálého míchání sypeme polentu a mícháme, dokud nebude dobře hustá a krémová. Odstavíme a promícháme s našlehanou smetanou. Telecí steak upravíme na talíř, podlijeme houbovou směsí a doplníme polentou. Telecí steak s houbami a polentou podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí steak s houbami a polentou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena