Pečené telecí plátky se šalvějí a v parmské šunce podávané s rizottem porcinni.
sůl | |
80 g | máslo |
petrželka | |
4 lístky | šalvěj |
50 g | šalotka |
400 g | rýže arborio |
120 ml | bílé víno |
600 ml | zeleninový vývar |
50 g | parmazán |
mletý černý pepř | |
10 ml | olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale |
800 g | telecí pečeně |
4 plátky | parmská šunka |
180 g | houby (nebo houby šitake) |
Telecí pečeni nakrájíme na plátky po 200 g a lehce rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Na každý steak vložíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na oleji dozlatova.
Cibuli nakrájenou na jemno osmahneme na másle dozlatova, přidáme kousky hub a restujeme. Přidáme propláchnutou rýži, osolíme a opět orestujeme, poté zalijeme vývarem a vínem. Vše společně dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme strouhaný parmazán.
Podáváme s pečeným masem.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena