Telecí saltimbocca s rizottem porcinni

Pečené telecí plátky se šalvějí a v parmské šunce podávané s rizottem porcinni.


3.0267x
120 min

Ingredience

sůl
80 gmáslo
petrželka
4 lístkyšalvěj
50 gšalotka
400 grýže Arborio
120 mlbílé víno
600 mlzeleninový vývar
50 gparmezán
mletý černý pepř
10 mlolivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale
800 gtelecí pečeně
4 plátkyparmská šunka
180 ghouby (nebo houby šitake)

Postup přípravy

Telecí pečeni nakrájíme na plátky po 200 g a lehce rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Na každý steak vložíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na oleji dozlatova.



Cibuli nakrájenou na jemno osmahneme na másle dozlatova, přidáme kousky hub a restujeme. Přidáme propláchnutou rýži, osolíme a opět orestujeme, poté zalijeme vývarem a vínem. Vše společně dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme strouhaný parmazán.



Podáváme s pečeným masem.


Zdroj: Bertolli.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí saltimbocca s rizottem porcinni

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.