Telecí s omáčkou salsa verde

Skvělá bylinková omáčka s grilovaným plátkem telecího masa.


3.0902x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si tyto suroviny na omáčku:

60g nakrájené petrželky, 2 řezy z ančoviček v oleji, 1/2 lžíce kaparů, 1 nakrájená šalotka, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 6 velkých listů bazalky, 1/2 lžičky oregana, 125 ml panenského olivového oleje, pepř




Všechny suroviny na přípravu omáčky kromě olivového oleje rozmixujeme.




Za chodu mixéru přidáváme postupně olivový olej, až dostaneme hustou hmotu. Přeneseme ji do misky, přikryjeme a vložíme

do chladničky.




Telecí maso potřeme mírně olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Poté předehřejeme gril a maso opékáme asi 4 minuty. Obrátíme, potřeme olejem a grilujeme ještě další 3 minuty. Zapíchnutím vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.




Nakonec maso hezky upravíme na talíře (podobně jako na obrázku), doplníme omáčkou salsa verde, ozdobíme bazalkou nebo oreganem (dobromyslí) a podáváme. Zbylou omáčku předložíme k masu ve zvláštní misce.



Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí s omáčkou salsa verde

Zpět na recept