- | sůl | |
lístky | bazalka | |
lístky | oregano | |
- | pepř | |
4 ks | telecí kotleta | |
- | olivový olej s příchutí česneku |
Připravíme si tyto suroviny na omáčku:
60g nakrájené petrželky, 2 řezy z ančoviček v oleji, 1/2 lžíce kaparů, 1 nakrájená šalotka, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 6 velkých listů bazalky, 1/2 lžičky oregana, 125 ml panenského olivového oleje, pepř
Všechny suroviny na přípravu omáčky kromě olivového oleje rozmixujeme.
Za chodu mixéru přidáváme postupně olivový olej, až dostaneme hustou hmotu. Přeneseme ji do misky, přikryjeme a vložíme do chladničky.
Telecí maso potřeme mírně olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Poté předehřejeme gril a maso opékáme asi 4 minuty. Obrátíme, potřeme olejem a grilujeme ještě další 3 minuty. Zapíchnutím vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.
Nakonec maso hezky upravíme na talíře (podobně jako na obrázku), doplníme omáčkou salsa verde, ozdobíme bazalkou nebo oreganem (dobromyslí) a podáváme. Zbylou omáčku předložíme k masu ve zvláštní misce.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena