Telecí roláda s brusinkami

Ochutnejte roládu s výraznou chutí brusinek, která je připravená za 50 minut. Recept na výborný sváteční pokrm.


0.00x
60 min

Ingredience

200 gslanina
1 ksvejce
2 lžícemáslo
3 lžícerum
2 lžícemandle
1 ksjarní cibulka
2 plátkytoustový chléb
600 gtelecí kýta
60 gsušené brusinky

podle chuti

sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve brusinky namočíme do rumu, jarní cibulku nasekáme na jemno a toustový chléb nastrouháme nahrubo. Telecí kýtu rozkrojíme na tenký obdélníkový plát. Telecí maso mírně naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme tymiánem.

V pánvi na rozpáleném másle osmažíme nasekanou cibulku a nastrouhaný toustový chléb, potom přidáme dva plátky slaniny a přimícháme okapané brusinky, nasekané mandle a vejce. Podle chuti vše opepříme a osolíme.

Připravenou směs rozprostřeme na plát masa, stočíme do rolády a obalíme zbylými plátky slaniny. Roládu zabalíme do alobalu a dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na přibližně 180 °C. Potom alobal opatrně otevřeme, roládu v něm podlijeme vývarem a už neuzavřenou dopékáme dalších přibližně 15 - 20 minut.

Telecí roládu s brusinkami nakrájíme na plátky a servírujeme nejlépe se šťouchanými bylinkovými bramborami, vhodnou přílohou je i bramborový salát.

Místo telecího masa je možné použít maso vepřové. Sušené brusinky je možné nahradit brusinkami z kompotu. Pokud roládu připravujete i pro děti, můžete snížit množství rumu a nejlépe ho úplně vynechat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí roláda s brusinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká