Telecí řízky ochucené sardelovým máslem, se šunkou a zabalené v kořeněném trojobalu.
olej | |
sůl | |
2 ks | vejce |
15 dkg | máslo |
strouhanka | |
4 plátky | šunka |
grilovací koření | |
30 dkg | hladká mouka |
sardelová pasta | |
4 plátky | telecí řízek (z kýty) |
Máslo necháme změknout. Pak jej utřeme se sardelovou pastou. Tu dáme podle chuti.
Řízky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z jedné strany je osolíme a z druhé je potřeme sardelovým máslem. Na stranu se sardelovým máslem položíme plátek šunky a pořádně jej přimáčkneme, aby řízek neodpadl.
Připravíme si trojobal a do mouky a vajíčka přidáme trochu grilovacího koření. Řízky ve všem postupně obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a řízky v něm nejprve zprudka a pak mírněji osmažíme. Řízky do oleje vkládáme stranou se šunkou.
Řízky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.