Telecí řízky ochucené sardelovým máslem, se šunkou a zabalené v kořeněném trojobalu.
olej | |
sůl | |
2 ks | vejce |
15 dkg | máslo |
strouhanka | |
4 plátky | šunka |
grilovací koření | |
30 dkg | hladká mouka |
sardelová pasta | |
4 plátky | telecí řízek z kýty |
Máslo necháme změknout. Pak jej utřeme se sardelovou pastou. Tu dáme podle chuti.
Řízky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z jedné strany je osolíme a z druhé je potřeme sardelovým máslem. Na stranu se sardelovým máslem položíme plátek šunky a pořádně jej přimáčkneme, aby řízek neodpadl.
Připravíme si trojobal a do mouky a vajíčka přidáme trochu grilovacího koření. Řízky ve všem postupně obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a řízky v něm nejprve zprudka a pak mírněji osmažíme. Řízky do oleje vkládáme stranou se šunkou.
Řízky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena