Vaření.czReceptyTelecí řízek s pošírovaným chřestem a citronovou omáčkou

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citronovou omáčkou

Telecí řízek smažený na přepuštěném másle, podávaný s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou.


2.36x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
5 gmáslo
50 gstrouhanka
1 kscitrón
15 ghladká mouka
180 mlsmetana ke šlehání
150 gpřepuštěné máslo
150 gtelecí kýta
2 ksbílý chřest
2 kszelený chřest

Postup přípravy

Potřebujeme 2 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec a dáme pomalu táhnout do osolené vroucí vody s bílým chřestem, který se musí oloupat od tvrdé slupky a odříznout od dřevnatého a hořkého konce. Táhneme asi 5 - 6 minut. Uvařený bílý chřest dáme zchladit do ledové vody. Z telecí kýty si odkrojíme plátek, který naklepeme a obalíme v hladké mouce, v osoleném rozšlehaném vajíčku s troškou smetany ke šlehání a nakonec ve strouhance. Obalený řízek pomalu smažíme v přepuštěném másle. Přepuštěné máslo si uděláme tak, že si obyčejné máslo rozpustíme a sbíráme z něj syrovátku, čímž získáme jen čistý tuk, který se při smažení nepřipaluje. Z omytého citrónu nastrouháme kůru a společně ji spolu s vymačkanou šťávou dáme svařit se smetanou ke šlehání. Omáčku zredukujeme na poloviční množství. Omáčku dáme do šlehačkové láhve. Chřest nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíky a dáme na talíř. Pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme osmažený řízek a chřest zastříkneme našlehanou citrónovou omáčkou. Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citronovou omáčkou ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citronovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena