Telecí ragů s chřestem

Pro telecí ragů můžeme použít kvalitní maso z kýty, které je velmi libové a lze z něj připravit dietní pochoutku. Šťavnatější je ovšem ragů z hrudi a hřbetu - a je také levnější.


3.76x
60 min

Ingredience

0.3 lvývar
20 gmáslo
1 ksžloutek
4 lžícesmetana
4 lžícenasekaná petrželka
1 lžícehladká mouka
500 gvařený chřest
600 gtelecího maso

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky a osmahneme je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijeme horkým vývarem. Snižíme teplotu a maso pod pokličkou dusíme při mírné teplotě.

Chřest necháme důkladně okapat a nakrájíme na kousky. Smícháme mouku a smetanu.

Deset minut před koncem dušení zahustíme maso s vývarem smetanou s moukou, osolíme a opepříme podle chuti.

Krátce před servírováním přidáme do ragů chřest a prohřejeme jej. Žloutek rozkvedláme s trochou omáčky, zamícháme do ragů, ale nebudeme již vařit.

Jako příloha se pro telecí ragů s chřestem hodí brambory nebo rýže a sklenka bílého vína.

Poznámka: Příprava 20 minut, Dušení 40 minut, jedna porce cca 440 kalorií.
user-icon

autor Jarda Bekr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí ragů s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena