Vaření.czReceptyTelecí plátky v zeleninové omáčce

Telecí plátky v zeleninové omáčce

Recept pro dietu při onemocnění slinivky břišní. V druhém období této diety si můžeme dopřát zeleninovou omáčku na způsob svíčkové s telecím masem a žemlovým knedlíkem.


4.611x
60 min
1×

Ingredience

1 kscibule
0.5 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 kostkabobkový list
3 kuličkynové koření
6 kuličekcelý černý pepř
4 plátkytelecí kýta
200 mlsojový nápoj s příchutí smetany

podle chuti

sůl
umeocet
koření Horalka

podle potřeby

2-3 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Telecí plátky očistíme, osolíme a obalíme v koření Horalka. Malou cibuli nakrájíme na kolečka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Ze sušeného sojového prášku si podle návodu na obalu připravíme 200 ml mléka. Dno pekáčku poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Na ni rozložíme maso, které přelijeme olejem, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše do poloviny zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 250 °C za občasného podlévání vodou doměkka. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a zeleninu ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Hladkou zeleninovou omáčku nakonec zjemníme sojovým mlékem a podle potřeby osolíme a ochutíme umeoctem. Telecí plátky rozdělíme na porce, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme s žemlovým knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí plátky v zeleninové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena