Telecí pečeně na víně

Úprava telecího masa se skvělou a jednoduchou vinnou omáčkou.


5.02x
90 min

Ingredience

3 dkgslanina
5 dkgmáslo
3 kspepř celý
1 ksnové koření
1 dlbílé víno
1 kskyselá okurka
5 dkguzené maso
60 dkgtelecí maso
2 lžícekořenová zelenina pokrájená na nudličky

podle chuti

sůl

podle potřeby

hladká mouka na zaprášení

Postup přípravy

Maso osolíme a protáhneme pokrájenou slaninou, kořenovou zeleninou, uzeným masem a okurkou. Zbytek slaniny vyškvaříme na pánvi, přidáme máslo a prošpikované maso. Maso opečeme z obou stran, trochu podlijeme a pečeme do měkka. Šťávu zaprášíme moukou nebo přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a nakonec přilijeme víno a necháme projít varem. V záběru šťávu procedíme. Telecí pečeně na víně je skvělé s opékaným bramborem.
user-icon

autor Oginka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí pečeně na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena