Vaření.czReceptyTelecí Osso Bucco se šafránovými nudlemi a dobromyslí

Telecí Osso Bucco se šafránovými nudlemi a dobromyslí

Telecí Osso Bucco s bylinkami a domácí těstovinou.


3.97x
160 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
0.05 kgmáslo
0.1 kgcibule
1 kscitron
0.1 dlbílé víno
0.2 dlolivový olej
0.1 kgdobromysl
0.2 kgkořenová zelenina
1 lžícemořská sůl
0.1 kgbílý toastový chléb
1 kgtelecí osso bucco
0.1 kgrajčata pelati
0.2 kgmouka semolina
1 špetkašafránový prášek

podle potřeby

sůl, pepř

podle chuti

čerstvé bylinky

Postup přípravy

Telecí Osso Bocco očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme dohněda s rajčaty a vínem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 6 hodin. Maso vyjmeme, štávu zcedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu. Žloutky a vejce promícháme s moukou, šafránovým svarem a špetkou soli. Důkladně propracujeme a necháme odležet. Těsto postupně zpracujeme a s pomocí pasta strojku připravíme čerstvé nudle, které vaříme v osolené vodě. Z čerstvé bílé střídky, nastrouhané citronové kůry, mořské soli, dobromysli a trochy olivového oleje připravíme gremolatu, kterou plníme dutou kost v porci Osso Bucca při ohřívání.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí Osso Bucco se šafránovými nudlemi a dobromyslí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena