Telecí na víně

Chutný recept pro přípravu telecího masa.


2.04x
60 min

Ingredience

1 kscibule
0.2 lčervené víno
1 kostkahovězí bujon
1 lžičkamletá sladká paprika
1 kelímeksmetana na vaření
350 gtelecí kýta

podle potřeby

olej
jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Telecí maso nakrájíme na kostky nebo na nudličky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme jej a přidáme mletou sladkou papriku. Směs necháme krátce zpěnit a následně ji podlijeme rozpuštěným bujonem (předem rozpuštěným v horké vodě) a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme víno. Krátce povaříme a následně za stálého míchání vlijeme smetanu, čímž dosáhneme zjemnění omáčky. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem, popř. můžeme přidat více vína, nebo naopak zahustit jíškou.

Vhodnou přílohou k telecímu na víně jsou uvařené těstoviny.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena