Telecí na bylinkách

Opečené kousky telecího s jablky a bylinkami chutnají nejlépe s bramborem a zeleninovou oblohou.


4.04x
90 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžičkamáslo
1 kscibule
2 ksjablko
1-2 lžícebílé víno
1 lžícehladká mouka
1 hrstčerstvé bylinky
0.5 lžičkyindické kari
750 gtelecí kýta

podle chuti

sůl
citronová šťáva

Postup přípravy

Telecí kousky masa osolíme, posypeme indickým kari kořením a na oleji opečeme. Opečené kousky vyjmeme, přidáme kousek másla a osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablíčka a odložené telecí maso. Dusíme spolu, až je maso měkké. Můžeme zakápnout bílým vínem. Během dušení přidáme hrstku smíchaných čerstvých bylinek - třeba bazalka, petrželka, libeček, šalvěj a máta. Podle potřeby telecí na bylinkách dosolíme a před podáním zakápneme citronovou šťávou. Na talíři maso obložíme rozkrojenými cherry rajčátky, kolečky okurky, plátky kapie, sterilovaným hráškem a podobně. Telecí na bylinkách podáváme s vařeným bramborem, kaší nebo s hranolky.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena