Telecí medailonky s rýží

Recept na telecí medailonky s rýží a vynikající smetanovo-zeleninovou omáčkou.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

1 plátekmáslo
0.5 lvoda
1 kspórek
250 gsmetana ke šlehání
10 dkganglická slanina (plátky)
0.5 kostkydrůbeží bujon
1 balenímražená zelenina pod svíčkovou
1 kgtelecí medailonky

podle potřeby

mléko
polohrubá mouka

příloha

4 porcerýže

podle chuti

oregano
mletý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy

Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme do 1 cm tloušťky a z obou stran posypeme solí, opepříme a posypeme oreganem. Plátkovou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na plátku másla opéct na pánvičku. Jakmile je slanina opečená, vhodíme ji do papiňáku a přidáme k ní maso - slanina se na něj nalepí. Zalijeme vodou a přidáme bujon. Vše společně dusíme v papiňáku cca 20 minut.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, měkkou rýži scedíme.

Až je maso měkké, přidáme zmraženou zeleninu a dusíme dalších 7 minut. Mezitím si nakrájíme očištěný pórek a dáme ho k podušené zelenině a masu. Tuto směs dusíme dalších 5 minut.

Maso vyndáme do kastrůlku a udržujeme ho teplé. Šťávu se zeleninou přivedeme k varu a zalijeme smetanou. Lehce zahustíme moukou (případně zředíme mlékem), omáčka má být řidší. A máme hotovo.

Telecí medailonky podáváme přelité smetanovo-zeleinovou omáčkou a s uvařenou rýží.
user-icon

autor andy o2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí medailonky s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká