Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme do 1 cm tloušťky a z obou stran posypeme solí, opepříme a posypeme oreganem. Plátkovou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na plátku másla opéct na pánvičku. Jakmile je slanina opečená, vhodíme ji do papiňáku a přidáme k ní maso - slanina se na něj nalepí. Zalijeme vodou a přidáme bujon. Vše společně dusíme v papiňáku cca 20 minut.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, měkkou rýži scedíme.
Až je maso měkké, přidáme zmraženou zeleninu a dusíme dalších 7 minut. Mezitím si nakrájíme očištěný pórek a dáme ho k podušené zelenině a masu. Tuto směs dusíme dalších 5 minut.
Maso vyndáme do kastrůlku a udržujeme ho teplé. Šťávu se zeleninou přivedeme k varu a zalijeme smetanou. Lehce zahustíme moukou (případně zředíme mlékem), omáčka má být řidší. A máme hotovo.
Telecí medailonky podáváme přelité smetanovo-zeleinovou omáčkou a s uvařenou rýží.