Telecí roláda s nádivkou

Telecí roláda plněná žemlovou nádivkou se šunkou a bylinkami. Výborně chutná s dušeným hráškem s mrkví a bramborovou kaší.


4.826x
90 min
2×

Ingredience

150 gšunka
1000 gtelecí kýta

podle chuti

sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

podle potřeby

100 mlvývar
strouhanka

nádivka

3 ksvejce
2-3 lžícemáslo
1 hrstpetrželka
50 gšunka
200 mlmléko
3 ksžemle
2-3 ksjarní cibulka

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme, osušíme a podélně nakrojíme tak, aby vznikl obdélníkový plát, který tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme v chladu odpočinout. Mezitím si připravíme nádivku. Žemle nakrájíme na jemné kostičky a vložíme do mísy. V mléce rozkvedláme celá vejce, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Hlavičky jarní cibulky nakrájíme kolečka a petrželovou nať jemně usekáme. 50 g šunky nakrájíme nadrobno. Na másle krátce orestujeme nakrájenou cibulku se šunkou a tuto směs promícháme s nakrájeným pečivem. Pak vše zalijeme mlékem s vejci a necháme tekutinu zcela vsáknout do žemle. Z takto připravené směsi vypracujeme nádivku, kterou ochutíme bylinkami a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na plát masa rozložíme plátky šunky, navrstvíme připravenou nádivku, vše svineme v roládu, kterou upevníme jehlami nebo nití. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C doměkka. Během pečení telecí roládu podle potřeby podléváme vývarem. Telecí roládu s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí roláda s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena