Telecí roláda s nádivkou

Telecí roláda plněná žemlovou nádivkou se šunkou a bylinkami. Výborně chutná s dušeným hráškem s mrkví a bramborovou kaší.


4.826x
90 min
2×

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme, osušíme a podélně nakrojíme tak, aby vznikl obdélníkový plát, který tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme v chladu odpočinout.

Mezitím si připravíme nádivku. Žemle nakrájíme na jemné kostičky a vložíme do mísy. V mléce rozkvedláme celá vejce, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Hlavičky jarní cibulky nakrájíme kolečka a petrželovou nať jemně usekáme. 50 g šunky nakrájíme nadrobno. Na másle krátce orestujeme nakrájenou cibulku se šunkou a tuto směs promícháme s nakrájeným pečivem. Pak vše zalijeme mlékem s vejci a necháme tekutinu zcela vsáknout do žemle. Z takto připravené směsi vypracujeme nádivku, kterou ochutíme bylinkami a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Na plát masa rozložíme plátky šunky, navrstvíme připravenou nádivku, vše svineme v roládu, kterou upevníme jehlami nebo nití. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C doměkka. Během pečení telecí roládu podle potřeby podléváme vývarem.

Telecí roládu s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovou kaší.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí roláda s nádivkou

Zpět na recept