Vaření.czReceptyTelecí medailonky s jablečnou omáčkou

Telecí medailonky s jablečnou omáčkou

Jednoduché a efektní jídlo pro slavnostní příležitost.


3.087x
45 min

Postup přípravy

Telecí medailonky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu. Z citronu vymačkáme šťávu.

Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je trochou vody, přidáme cukr, šťávu z citronu, skořici, malou špetku soli a dusíme pod pokličkou, až se jablka rozvaří. Vyjmeme skořici a omáčku zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou ve 3 lžících studené vody a případně ještě dochutíme.

Uleželé maso poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme olej a zprudka maso opečeme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple.

Do pánve s výpekem přidáme lžíci másla a trochu vody, přilijeme jablečnou omáčku a vše krátce povaříme.

Medailonky upravíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou. Jako příloha mohou být hranolky nebo krokety.

user-icon

autor miroslavaJ

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí medailonky s jablečnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena