Telecí maso na smetaně

Jídlo je to chutné a poctivé. Vyzkoušejte recept na telecí kostky na houbách ve smetanové omáčce.


5.03x
35 min

Ingredience

1 kscibule
200 ghouby
200 mlbílé víno
150 mlkysaná smetana
100 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkadrcený kmín
500 gtelecí maso

podle potřeby

olej
máslo
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a pak každý kousek obalíme v mouce. Telecí kousky postupně osmažíme ve směsi oleje a másla. Maso udržujeme v teple.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

Ve velké pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme kousky hub, kmín, sůl a krátce podusíme. Pak do pánve vrátíme telecí maso, zalijeme vínem, krátce podusíme, přidáme smetanu, podle chuti sůl a pepř a prohřejeme.

Telecí maso na smetaně servírujeme s libovolnou přílohou a zdobíme nasekanou hladkolistou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí maso na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švýcarská