Telecí maso na smetaně

Jídlo je to chutné a poctivé. Vyzkoušejte recept na telecí kostky na houbách ve smetanové omáčce.


5.03x
35 min

Ingredience

1 kscibule
200 ghouby
200 mlbílé víno
150 mlkysaná smetana
100 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkadrcený kmín
500 gtelecí maso

podle potřeby

olej
máslo
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a pak každý kousek obalíme v mouce. Telecí kousky postupně osmažíme ve směsi oleje a másla. Maso udržujeme v teple. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme kousky hub, kmín, sůl a krátce podusíme. Pak do pánve vrátíme telecí maso, zalijeme vínem, krátce podusíme, přidáme smetanu, podle chuti sůl a pepř a prohřejeme. Telecí maso na smetaně servírujeme s libovolnou přílohou a zdobíme nasekanou hladkolistou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí maso na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena