Telecí maso na kari

Telecí maso dušené na kari a podávané s rýží.


4.651x
75 min
9×

Ingredience

8 dkgmáslo
1 kscibule
1 dlbílé víno
3 dkghladká mouka
1 ksmalé jablko
500 gtelecí plec

podle chuti

sůl
mletý pepř
mleté kari koření

podle potřeby

zeleninový vývar (i z kostky)

Postup přípravy

Telecí plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřínců a jemně nastrouháme.

Na másle necháme zpěnit cibulku, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Nyní maso osolíme a okořeníme mletým kari. Promícháme a za občasného podlévání vývarem dusíme telecí maso pod pokličkou doměkka.

Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout. Zaprášíme moukou a orestujeme. Vmícháme nastrouhané jablko, podlijeme vínem a vývarem. Povaříme ještě asi 10 minut.

Telecí maso na kari podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí maso na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.