Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Slijeme ji a necháme v cedníku přiklopeném poklicí.
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na proužky. Opepříme a poprášíme moukou - nesolíme, játra by ztvrdla. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a v něm játra smažíme ze všech stran 8 minut. Teprve potom je osolíme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve vypečeném tuku po smažení jater ji necháme zesklovatět, přidáme okapaná rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Nakonec přimícháme šalvěj. Uvedeme do varu a ještě asi 10 minut povaříme.
Rýži vmícháme do omáčky.
Rozdělíme na talíře, přidáme osmažená játra a podáváme. Můžeme ještě obložit listy salátu zakapanými citronovou šťávou a měsíčky sherry rajčat.