Vaření.czReceptyTelecí játra v pikantní úpravě

Telecí játra v pikantní úpravě

Telecí játra jako zpestření našeho jídelníčku.


3.1115x
60 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
2 kscibule
125 mlsuché bílé víno
600 gtelecí játra
1 kspaprika červená
1 kspaprika žlutá
250 mlneslaný masový vývar

podle chuti

sůl
2 lžícerajčatový protlak
1 lžičkakari
kajenský pepř
mletý černý pepř

marináda

0.5 lpodmáslí

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Papriky omyjeme a nakrájíme taky na kroužky. Játra očistíme, nakrájíme na nudličky necháme okapat a zhruba na hodinu naložíme do podmáslí. V pekáči rozehřejeme máslo a vložíme dobře okapané nudličky jater do rozehřátého másla a opečeme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu a vše společně dusíme další 3 minuty. Pak přidáme rajčatový protlak a koření. Játra ještě podlijeme bílým vínem a vývarem, pekáč přikryjeme a při střední teplotě vše dusíme do změknutí jater. Vše dochutíme kořením a šťávu můžeme zahustit i zaprášením moukou a povařením. Hotová telecí játra v pikantní úpravě můžeme podávat s rýží nebo toastovým chlebem.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí játra v pikantní úpravě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena