Telecí játra v pikantní úpravě

Telecí játra jako zpestření našeho jídelníčku.


3.1115x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Papriky omyjeme a nakrájíme taky na kroužky. Játra očistíme, nakrájíme na nudličky necháme okapat a zhruba na hodinu naložíme do podmáslí.

V pekáči rozehřejeme máslo a vložíme dobře okapané nudličky jater do rozehřátého másla a opečeme ze všech stran.

Přidáme připravenou zeleninu a vše společně dusíme další 3 minuty. Pak přidáme rajčatový protlak a koření. Játra ještě podlijeme bílým vínem a vývarem, pekáč přikryjeme a při střední teplotě vše dusíme do změknutí jater.

Vše dochutíme kořením a šťávu můžeme zahustit i zaprášením moukou a povařením.

Hotová telecí játra v pikantní úpravě můžeme podávat s rýží nebo toastovým chlebem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí játra v pikantní úpravě

Zpět na recept