Vaření.czReceptyTelecí játra s kari rýží

Telecí játra s kari rýží

Telecí játra s kari rýží a omáčkou připravená pro labužníky.


4.222x
60 min
1×

Postup přípravy

Játra rozřízneme a necháme hodinu máčet ve studené vodě, přičemž každých 20 minut vodu vyměníme. Pak játra osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Na 4 lžících rozehřátého oleje vše orestujeme a zasypeme moukou, kterou krátce osmahneme. Za stálého míchání zalijeme vývarem a necháme při střední teplotě 10 minut provařit. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Zasypeme kari, které necháme zpěnit. Přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vývarem. Promícháme a pod poklicí na střední plamen vaříme 20 minut. Rozpálíme čtyři lžíce oleje a postupně na něm za stálého obracení opečeme játra. Snížíme teplotu, necháme ještě 3 minuty dopékat a poté játra osolíme i opeříme, promícháme a vyndáme z oleje. Do výpeku přilijeme sherry, vmícháme cibulovo-paprikovou omáčku a vše prohřejeme. Na talíře rozdělíme játra i kari rýži a vše zalijeme omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí játra s kari rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena