Telecí játra na víně

Rychlá příprava telecích jater s pikantní omáčkou z červeného vína.


4.610x
45 min
1×

Ingredience

sůl
2 lžičkysolamyl
2 kscibule
125 mlčervené víno
2 lžíceolej na smažení
125 mlvývar z kostky
600 gtelecí játra
mletý černý pepř

příloha

sůl
0.5 svazkupetrželka
brambory
mléko

na obalení

1 špetkasůl
1 ksvejce
strouhanka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pažitku opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme nadrobno. Játra nakrájíme na tenké plátky. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Vejce rozkvedláme se špetkou soli. Játra obalíme ve vajíčku a potom ve strouhance. Rozpálíme olej a játra na něm opečeme asi 3 minuty z každé strany. Játra udržujeme teplá. Ve výpeku orestujeme cibuli a podlijeme ji čirým vývarem. Solamyl vmícháme do vína a přidáme k cibuli. Krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem. Brambory rozšťoucháme s mlékem na kaši, osolíme a vmícháme pažitku. Telecí játra s kaší rozdělíme na talíře a játra přelijeme teplou vínovou omáčkou s cibulí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí játra na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena