Telecí hrudí s plněnou kapsou

Telecí maso plněné hráškem, mrkví a vajíčky.


4.05x
90 min

Postup přípravy

Do masa ostrým nožem vyřízneme kapsu a na povrchu i uvnitř ho prosolíme.

Na lžíci rozehřátého oleje orestujeme hrášek i karotku (sterilované necháme dobře okapat) a přilijeme v misce rozkvedlaná vejce. Podle chuti osolíme i opepříme a za stálého míchání necháme vejce "srazit". Náplň necháme vychladnout.

Telecí hrudí naplníme a otvor dobře spíchneme párátky. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečeme, podlijeme teplým vývarem a dáme péct do trouby vyhřáté na 115 °C. Během pečení maso podléváme výpekem, případně přilijeme teplý vývar.

Měkké maso vyndáme, výpek vydusíme a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Hotovou šťávu přecedíme.

Telecí hrudí s kapsou nakrájíme na plátky, kde je krásně vidět zelený hrášek, červená karotka a žluté vejce. Podáváme s opečenými brambory a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí hrudí s plněnou kapsou

Zpět na recept