A zase jedno skvělé vánoční nepečené cukroví. Tentokrát z tatranek, takže děti budou mít radost!
Hodnocení
4.5
/ 5 (1088x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo180 g
Kakao
Kokos100 g
Cukr moučka140 g
Tatranka3 ks
Vanilkový cukr1 balíček
Na obalení
Strouhaný kokos
Postup přípravy
Máslo necháme změknout.
Tatranky nakrájíme na větší kusy, vložíme do sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme nahrubo.
V misce utřeme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Přidáme strouhaný kokos a drcené tatranky. Všechno dobře promícháme a necháme chvíli odležet v lednici.
Z tatrankové hmoty tvarujeme větší kuličky. Hotové tatrankové kuličky obalujeme ve strouhaném kokosu.
Dřív jsem to bohužel nestihla.
Tatrankové cukroví
350 g hladké mouky
3 tatranky
250 g 100%tuku
1 vejce
60 g moučkového cukru
80 g strouhaného kokosu
2 lžíce kakaa
Tatranky rozemeleme, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme těsto, které dáváme do masového strojku
a protlačujeme tvořítkem na cukroví. Na plech uděláme různé tvary a upečeme.
Já dělám kolečka a tyčinky. Někde jsem četla, že ještě lepší je přidat do těsta mletý hřebíček a mletou skořici, ale to nevím v jakém poměru, protože jsem to nikdy nezkoušela.
Když jsem tohle cukroví pekla poprvé a po upečení ochutnala, tak jsem si myslela, že to bylo také naposled. Ale po pár dnech jsem ho šla ochutnat a bylo dobré. Chce ho nechat pár dní odležet. Chuťově trošinku připomíná Koka sušenky (tedy alespoň mě to tak připadá).
Tak ať se Ti povede. Jinak celé rodině přeji pěkné prožití vánočních svátků. Ahojky Jana
Zajímavé komentáře
Re: Tatrankové koule